Rolf Benz Eindhoven

Rolf Benz LIV hoekbank

In de woonkamer is de bank het middelpunt en de spiegel van het leven. Een plek waar ideeën worden geboren en nieuwe energie opgedaan. Met LIV definieert Rolf Benz ‘luxe 2020’ als de perfecte symbiose van Duits-Italiaanse bankkunst. “Liv”, de naam van het nieuwe Living Concept, dat staat voor het leven zelf.

Nichetto-studio meets Rolf Benz
Met de ontwerpers Luca Nichetto en Francesco Dompieri heeft Rolf Benz twee grote namen geselecteerd voor het ontwerp van Rolf Benz LIV. Hun passie voor het ambachtelijke en industriële productieproces is wereldwijd net zo populair als de zorgvuldig geselecteerde culturele referenties van hun producten. Nichetto Studio werd in 2006 in Venetië opgericht en is sinds 2011 ook in Stockholm gevestigd.
Luca Nichetto’s missie voor Rolf Benz LIV: “Onze bedoeling was om een bank te ontwikkelen die zich aanpast aan de verschillende behoeften van de hedendaagse woonruimte. Het zou eindeloze mogelijkheden moeten bieden om voor elke situatie de juiste combinatie te bieden.” Bij Rolf Benz LIV ontmoet Italiaanse banktraditie Duitse technologie en kwaliteit. Het resultaat is een zeer flexibel banksysteem dat op een adembenemende manier geometrie en comfort combineert.

Talloze mogelijkheden
De geometrische structuren van Rolf Benz LIV worden gevormd door metalen frames. De verschillende frames zijn voorzien van een comfortabele vering en vormen de basis voor een individuele combinatie van zitkussens, rugleuningen en zijdelen. Er zijn twee zitdieptes en twee rugbreedtes beschikbaar, die in combinatie met de kast achter de bank een breed scala aan mogelijkheden bieden. Er zijn naar keuze verschillende losse, bijpassende kussens verkrijgbaar.

Kenmerken

  • De LIV zit- en rugkussen zijn leverbaar in stof of leer
  • Frame (staal, poedercoating) en onderstel (aluminium) zijn verkrijgbaar in de kleuren:
    • RAL 9017 verkeerszwart
    • RAL 7022 umbra grijs
    • Maronne metallic.
  • De hoekbank is leverbaar in 2 zithoogten: 42 of 45 cm
  • Optionele losse kussens in verschillende uitvoeringen

 

Design: Nichetto Studio

 

Hierboven vindt u het meubel in een bepaalde uitvoering. De Rolf Benz 535 hoekbank LIV is tevens in diverse andere uitvoeringen te verkrijgen. Informeer in onze winkel naar alle mogelijkheden.

Voor meer informatie over dit Rolf Benz meubel neemt je contact op met het Rolf Benz Experience Center Eindhoven.